Een eigen website.

Het moest er maar eens van komen, een eigen website.

 

Sinds ik begin 2015 een groothoeklens heb aangeschaft en een cursus avondfotografie heb gevolgd, is het hard gegaan met mijn fotografie activiteiten. Wat begon als een hobby is inmiddels al aardig uit de hand aan het lopen. Een passie, dat is een betere omschrijving.

 

Avondfotografie dat is mijn ding. Of ochtendfotografie, dat kan ook, al ben ik meer een avondmens. Waar het mij om gaat, is fotograferen bij het mooiste licht en dat is rond zonsondergang en zonsopkomst. Het gouden en het blauwe uur.

 

Daarvoor fotografeerde ik ook wel vaak, maar ik had niet echt een doel, geen richting. Ik heb het idee dat ik dat inmiddels wel gevonden heb. De groothoeklens is mijn favoriete perspectief en ik kan er veel in kwijt. Vooral landschappen en stadsgezichten. En daarin vind ik steeds meer mijn eigen stijl.

 

Ik ben zelf steeds fanatieker geworden in het fotograferen. Ben vaak een paar avonden in de week op pad. Naast het fotograferen en op mijn bergschoenen door weilanden en steden banjeren met mijn camera plus statief, is ook het nabewerken in Lightroom en Photoshop een passie geworden. De leercurve is enorm, zowel achter de camera als achter de Mac. Ik leer nog dagelijks bij. Alles voor de perfecte foto.

 

In mei 2015 ben ik met een fotografiepagina op Facebook gestart en het is leuk om te zien dat steeds meer mensen je foto's waarderen. Daarnaast ben ik inmiddels ook actief op andere sociale media voor fotografen zoals 500px.com, Youpic.com en Instagram.

 

Het is gaaf om geïnspireerd te worden door het werk van andere fotografen. Daar leer ik ontzettend veel van. Maar vooral de interactie is leuk. Feedback geven aan andere fotografen, maar ook feedback ontvangen. Complimenten zijn leuk, maar kritiek is ook zeer welkom. Want dat helpt je verder. Fotografie is geen wedstrijd, maar je gaat toch steeds vergelijken. Hoe doen anderen het? Waarom springen sommige foto's er tussenuit? Gevolg: ik word ook steeds kritischer over mijn eigen werk. Ga soms meerdere keren naar een locatie toe om het shot helemaal goed te krijgen. En ik publiceer mijn foto alleen als ik er helemaal tevreden over ben.

 

Inmiddels krijg ik ook regelmatig verzoeken. Of ik een shoot wil doen. Of mijn werk te koop is. Of ik mijn portfolio kan laten zien.

Dus ja, dan is deze website toch wel handig. En omdat ik toch een beetje een knutselaar ben, ben ik hem maar zelf gaan maken. Niet gehinderd door enige kennis, maar ja. Het is misschien niet de meest profi site, maar mijn foto's staan erop en ook hier geldt dat het alleen nog maar beter kan worden.

 

Ik hoop dat jullie de site leuk vinden. Veel plezier.

 

Groet,
Marcel

Reactie schrijven

Commentaren: 10
 • #1

  Martine (vrijdag, 30 september 2016 09:04)

  Leuke eerste blog Mars!
  En over je foto's niet dan lof... wat ben je goed geworden. Ik ben heel trots op je:-))

 • #2

  Sylvia .s (vrijdag, 30 september 2016 16:55)

  Gefeliciteerd en ziet er mooi uit , heel veel succes met je mooie site.

 • #3

  Judy (vrijdag, 30 september 2016 17:03)

  Geweldige foto.s elke keer weer.heel veel succes.

 • #4

  Inger kooi (vrijdag, 30 september 2016 17:11)

  Ik ben er best een beetje trots op dat we familie zijn hahahaha.
  Geweldig een eigen we site.

 • #5

  Christel Kooi (vrijdag, 30 september 2016 18:08)

  Succes met je site, en vooral zo doorgaan!

 • #6

  Theo Bakker (vrijdag, 30 september 2016 18:42)

  Prachtige foto's maak jij! Enkele plaatsen komen me zeer bekend voor, zoals het boetje van Kikkert nabij 't Horntje en natuurlijk de vuurtoren. Dat zijn erg bekende plekkies!
  Het kiezen van de belichting is soms toeval en vaak het kiezen van de juiste lens e.d.
  Veel succes gewenst!

 • #7

  Peter Korevaar (vrijdag, 30 september 2016 18:44)

  Hij is zeker geslaagd en ook een leuke stukje openingstekst. Het stukje nacht en avond fotografie heb je uitstekend onder de knie, vele foto's zijn echt heel mooi. Nu wilde ik op de "twitter link" klikken om je je via twitter te gaan volgen, want daar zal ik vast de laatste updates kunnen zien, maar dat linkje "follow" lijkt nog niet te werken...

 • #8

  Cora van der Linde (vrijdag, 30 september 2016 19:41)

  Geweldig, Marcel!
  Ik bewonder je doorzettingsvermogen en je talent hierin! Een eigen website, toe maar! Geweldig toch?! Veel succes hiermee en hopelijk word je beroemd ! (

 • #9

  Bertram Bergink (vrijdag, 30 september 2016 21:31)

  Vaak bewonder ik jouw fraaie foto's. Nu ook een eigen site: gefeliciteerd, en veel succes verder. Ik hoop er nog vaak van te kunnen genieten.

 • #10

  Yvonne Smit (woensdag, 19 oktober 2016 10:51)

  Wat leuk om je uitleg te kunnen volgen, Marcel. En vorig jaar pas begonnen met fotograferen? Wat n enorme vooruitgang dan. Bert en ik genieten enorm van je prachtige foto's! (maar wat meer foto's van Texel zouden ook welkom zijn ;))